Algemeen

22 juli 2019

Onder een zakelijk onderhoudscontract wordt een contract verstaan voor het onderhoud van het bedrijfspand. Hierbij kan gedacht worden aan ICT-onderhoud door een ICT-expert, onderhoud van leidingen en sanitair door een loodgieter, bijvoorbeeld een specialistische loodgieter uit een van de grote steden of een contract voor periodieke schoonmaak. Onderhoudscontracten zijn afspraken die vastgelegd worden in een speciaal contract. Hierin staat vermeld welke werkzaamheden door en extern bedrijf gedaan worden, voor welke termijn en tegen welke vergoeding.


18 april 2019

Vanaf 2023 moet elk kantoor met een minimale oppervlakte van 100 m2 in het bezit zijn van minimaal een energielabel C. Wat moeten eigenaren van bedrijfspanden doen om een duurzaam en zuinig energielabel te verkrijgen?


17 april 2019

Energiekosten zijn voor veel ondernemers een grote kostenpost. Gelukkig kunnen ondernemers op verschillende manieren besparen op energie, om zo de energierekening zo laag mogelijk te houden. Hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier voor uw bedrijfsvastgoed?