14-09-2022

Zo houd je de warmte op kantoor binnen!

Voor iedereen die in Nederland woont en werkt is het belangrijk om lekker warm te blijven tijdens de koude dagen. We kunnen namelijk met behoorlijk extreem koud weer te maken krijgen. De beste manier hoe jij lekker warm kijkt blijven is door gebruik te maken van goed isolatiemateriaal in. Het is raadzaam om je hierin te verdiepen, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Het is daarom jammer dat een deel van de panden in ons land nog niet voorzien zijn van goede isolatie. Wil jij weten hoe jij jouw kantoor kunt voorzien van isolatiemateriaal? In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. 

Plaats muurisolatie

Wanneer je je kantoor wilt voorzien van isolatie is het handig om de muren van het pand te voorzien van goed isolatiemateriaal. Het plaatsen van isolatiemateriaal brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je met er met muurisolatie voor zorgen dat de temperatuur op kantoor constant blijft. Doordat de temperatuur in de ruimte constant blijft kun je ook meer centjes op je energierekening besparen. Een ander voordeel van goede isolatie in huis is het voorkomen van geluidsoverlast. Het geluid van de ene ruimte gaat namelijk via de binnenmuur naar de andere ruimte. Het is natuurlijk fijn om lekker in alle rust te kunnen werken op kantoor. Gezien het lastig kan zijn om isolatie in een al bestaande muur te plaatsen, kun je dit makkelijk oplossen isolatie van de voorzetwand. Dit kun je namelijk aan zowel de binnenkant als de buitenkant van een muur plaatsen. 

Een voorzetwand 

Het is goed om te weten dat een muur isoleren met een voorzetwand ervoor zorgt dat je een beetje van je kantoorruimte inlevert. Echter zul je hier bijna niets van merken. Wanneer je een voorzetwand gaat maken hangt dit af van het type isolatiemateriaal dat je gaat gebruiken. Zo zul je gebruik moeten maken van een damp-open-folie wanneer je de wanden met een wolsoort wilt isoleren. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen vocht naar binnen komt. Bij het isoleren van de voorzetwand met PIR-platen zal er eerst een rachelwerk gemaakt moeten worden. Als dit gedaan is, dan kun je de platen er met lijm of schrijven aan vastmaken. Naast wolsoorten of PIR-platen kun je ook kiezen voor mw-35 materiaal. Welke je uiteindelijk kiest hangt van jouw persoonlijke voorkeuren af. 

Kortom, kun je de warmte op kantoor binnenhouden door de muren van het pand te voorzien van muurisolatie. Je kunt dan een voorzetwand aan de binnen- of buitenkant maken waar de isolatie in geplaatst wordt. Welk materiaal je kiest, hangt uiteindelijk van jouw wensen en behoeften af. 


Naar het overzicht