04-06-2020

Wees groen op kantoor

Zonnepanelen plaatsen

Bij het plaatsen van zonnepanelen denk je waarschijnlijk gelijk: ‘Wat kan ik lenen?’ Goedkoop is namelijk anders, maar het is wel een investering die zichzelf makkelijk terugverdient. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Natuurlijk is het plaatsen van zonnepanelen op het dak enkel mogelijk, wanneer je in een eigen kantoorpand zit. Wanneer je huurt wordt het al een stuk lastiger. Al kan je het balletje eens opgooien bij de verhuurder.

 

Groene kantoorartikelen

Kijk eens goed rond in je kantoor. Hoeveel spullen zie je die vervangen kunnen worden door een duurzamere variant? Vervang ‘normaal’ papier, bijvoorbeeld voor A4’tjes met een FSC-keurmerk of ga voor gerecycled papier. Maak gebruik van houten pennen en potloden met keurmerk en vermijd markers (hier zitten schadelijke oplosmiddelen in). Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar je kan veel kantoorartikelen vergroenen. Ga je verbouwen of je kantoor herinrichten? Pak dit dan ook meteen groen aan. Ga bijvoorbeeld voor tweedehands of FSC-gekeurde bureaus.

 

Plantjes op kantoor

Plantjes op het bureau geven ons niet alleen een fijn en rustgevend gevoel, maar ze filteren ook nog eens de lucht, waardoor bepaalde schadelijke stoffen, zoals benzeen geen kans krijgen. Nog een voordeel: planten verbeteren de akoestiek. Je zult dus veel fijner kunnen werken op kantoor zonder overprikkeld te raken door alle ruis.

 

Verstuur post klimaatneutraal

Denk eens aan alle pakketjes die over de snelwegen vervoerd worden. Dit zorgt voor veel CO2-uitstoot. Maak daarom gebruik van TNT Post, want zij helpen je graag de milieu-impact te neutraliseren. Bereken met behulp van hun CO2-calculator hoeveel CO2-uitstoot nodig is om jouw pakketten te versturen. Vervolgens geeft de calculator het bedrag dat nodig is voor compensatie van deze uitstoot. Het mooie is dat TNT Post dit bedrag zelfs verdubbelt en dit geld wordt gestoken in een windmolenpark dat in India gevestigd wordt. Dat is pas duurzaam post versturen!

 

Milieuvriendelijk schoonmaken

Het toilet ruikt weer heerlijk nadat er goed is geschrobd met water, chloor en chemische middelen, maar milieuvriendelijk is het niet. Huur dus een schoonmaakbedrijf in dat alles weer laat glimmen zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Met behulp van microvezeldoekjes hoeft in de meeste gevallen geen gebruik gemaakt te worden van reinigingsmiddelen. Water is dan voldoende. Dat is wel zo goed voor het milieu.

 


Naar het overzicht