19-12-2018

Energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen

Als eigenaar van een bedrijfspand bent u verplicht om over een energielabel van het pand te beschikken bij verhuur of verkoop. Deze verplichting geldt al jaren voor pandeigenaren. Op het moment dat u niet beschikt over een energielabel loopt u het risico op een boete. De boete kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten, daarom is het belangrijk om over een energielabel te beschikken. Wij vertellen in dit artikel alles wat u moet weten over het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand.

EPA-U adviseur

Bij het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand zal er een inspectie door een EPA-U adviseur moeten plaatsvinden. Deze adviseur meet vervolgens de energieprestaties van het pand aan de hand van de normen vanuit de overheid.

Tijdens deze inspectie wordt er gekeken naar onder andere de isolatie (dak, gevel en vloer), verlichting, koeling en verwarming van het pand. Investeren in duurzaamheid is dus niet alleen goed voor een groen imago en minder energiekosten, maar ook voor een beter energielabel.

Een energielabel is 10 jaar geldig en gaat in vanaf het moment dat deze bij de overheid is geregistreerd. De EPA-U adviseur doet dit na de opname van het pand voor u, dit hoeft u dus zelf niet te doen.

Investeren in duurzaamheid

De afgelopen jaren is duurzaam ondernemen steeds populairder geworden. Niet alleen willen bedrijven graag een groen imago, maar ook de overheid stelt strenge eisen als het gaat om duurzame panden. De komende jaren wordt dit nog veel belangrijker. Zo heeft de overheid bepaalt dat bedrijfspanden vanaf 2023 minimaal over een energielabel C moeten beschikken. Als pandeigenaar is het dus verstandig om te investeren in de duurzaamheid van het pand.

Energielabel aanvragen

Voor het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand bent u bij Bedrijfsenergielabels aan het juiste adres. Dit BRL-9500 gecertificeerde bedrijf is de goedkoopste aanbieder als het gaat om energielabels voor bedrijven.

Naar het overzicht