26-04-2017

Dit wilt u weten voor u een beleggingspand koopt

Dit wilt u weten voor u een beleggingspand koopt

Een beleggingspand kopen staat bekend als een van de meest waardevaste manieren om uw geld te investeren. De valkuilen van leegstand en het geregeld rondom het verhuren en onderhoud doen vaak onder voor de voordelen: een waardevaste investering, waarbij de de opbrengsten (mits privé aangekocht) onbelast én hoger dan de spaarrente zijn. Dit wilt u weten voor u op kopen overgaat:

Vergelijk energiecontracten vooraf

U heeft een beleggingspand gekocht, omdat u uw vermogen wil laten groeien. Niet omdat u uw geld graag op ziet gaan aan de bijkomende kosten voor het pand.  Ga daarom direct energie vergelijken en voor u een energiecontract afsluit. Verschillende sites bieden de mogelijkheid om een onafhankelijke (en kosteloze) vergelijking te maken. Extra tip: sluit elk jaar een nieuw energiecontract af, om elk jaar gebruik te maken van de welkomstkorting voor nieuwe klanten.

Zoek uit wat u precies met het pand mag doen

Sommige panden mogen slechts worden gebruikt als woonhuis, anderen slechts als kantoorpand en weer andere louter als winkelpand. Weet u nog niet waarvoor u het pand gaat gebruiken? Kies dan voor het pand met de minste restricties. Dan kunt u nog alle kanten op.

Vergeet de omgeving niet

Een beleggingspand is niet zelden een investering voor op de langere termijn. Kijk daarom ook naar de bestemmingsplannen van de omgeving. Zo ziet u precies wat er de komende jaren gaat veranderen in de omgeving van uw beleggingspand en kunt u daar rekening mee houden voor u op kopen overgaat.

Bepaal je maximale aankoopprijs

Over hoeveel jaar wilt u het aankoopbedrag terug hebben verdiend? Maak een realistische inschatting van de kosten en opbrengsten die het pand met zich meebrengen. Zo kunt u bepalen wat de maximale prijs is van uw beleggingspand en zich in die prijscategorie gaan oriënteren.

Vraag om hulp (van een expert)

Bent u zelf helemaal tevreden over het pand? Vergeet dan niet het advies van een derde in te winnen. Dit kan iemand zijn uit uw omgeving, maar het loont ook om een onafhankelijke expert in te schakelen. Deze kan u wijzen op de kleinste gebreken, waar uzelf gemakkelijk overheen kijkt of leest.

 

Bron: Bedrijfsvastgoed.nl

Naar het overzicht