27-07-2023

Het inschakelen van een incassobureau: wat doen zij precies?

Een vervelende situatie waar elk bedrijf mee te maken kan hebben is een openstaande rekening die maar niet wordt terugbetaald. Je wilt de klant natuurlijk de tijd gunnen, maar aan de andere kant wil je ook niet dat de bedragen oplopen en de kosten voor jezelf uiteindelijk opstapelen. Daarom is het belangrijk om dit zo netjes mogelijk op te lossen. Hier kun je hulp bij vinden. Een incassobureau haalt deze last uit handen en zorgt voor een passende oplossing. Benieuwd naar wat een incassobureau precies doet? Lees dan snel verder! 

Het innen van schulden
Vrijwel de belangrijkste taak van een incassobureau is het innen van schulden. Zij nemen als het ware het stokje van je over en proberen het openstaande bedrag te innen door middel van het zoeken van contact met de klant. Een bedrijf dat goed omgaat met deze zaken is Juristu. Wanneer je hulp zoekt op dit gebied, is het een goed idee om een incassobureau bij Juristu in te schakelen. Op particulier, maar vooral ook op zakelijk gebied zorgt dit incassobureau voor goede ondersteuning.

Juridische stappen nemen

Het kan zijn dat de debiteur niet reageert op de betalingsverzoeken of niet bereid is om de betaling te doen. Een incassobureau zal er dan voor kiezen om juridische stappen te ondernemen. De debiteur krijgt dan een verzoek om bij een terechtzitting aanwezig te zijn. De klant kiest er mogelijk voor om hier niet op in te gaan. Dan zal het incassobureau overgaan op het inschakelen van een deurwaarder die beslag kan leggen op de bezittingen van de klant.

Veel kennis en ervaring

Een groot voordeel van een incassobureau is hun kennis en ervaring. De professionals van een incassobureau hebben vaak jarenlang gestudeerd en kennis opgedaan op het gebied van het innen van openstaande rekeningen. Ze begrijpen de wet- en regelgeving met betrekking tot incasso en weten precies hoe ze op een nette manier met de klant om moeten gaan. Daarnaast beschermen ze zo de relatie tussen de schuldeiser en de debiteur in kwestie. 

Zoals je kunt zien, ligt het belang van een incassobureau bij de ondersteuning van schuldeisers bij het innen van een openstaande rekening. Als experts op dit gebied weten ze als geen ander hoe ze om kunnen gaan met deze vervelende situatie. Door middel van het overnemen van het contact en wellicht juridische stappen zorgt een incassobureau ervoor dat jij zonder zorgen door kunt met jouw werkzaamheden!


Naar het overzicht