23-09-2016

Inkomsten genereren met eigen vermogen

Inkomsten genereren met eigen vermogen 

Het is tegenwoordig erg aantrekkelijk om te investeren in beleggingspanden. De rente is in deze tijd zo laag, dat het zelfs zonde is om uw vermogen op de bank te laten staan en er verder niks mee te doen. Het is ook interessant om te investeren in beleggingspanden met kantoorruimte om zo meer rendement te genereren uit het vermogen. Beleggingspanden.nl kunt u uitstekend kan begeleiden en adviseren om de juiste investering te doen en een gefundeerde keuze te maken voor een specifiek beleggingspand.

Return on investment

De ROI (return on investment) is grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de investering in een beleggingspand. Één van de belangrijkste pijlers bij de ROI zijn de huurinkomsten. Door de huurinkomsten kan een structurele bron van inkomsten worden gecreëerd. De huurinkomsten zijn over het algemeen stabieler en vallen hoger uit dan bijvoorbeeld uit dividend. Er zijn echter wel enkele zaken waarmee u rekening dient te houden bij het investeren in een beleggingspand met kantoorruimte.

Waarom investeren in kantoorruimte?

Het verhuren van kantoorruimte brengt veel voordelen met zich mee voor de belegger. Zo zijn er geen vastgestelde regels voor de huurprijzen en is het niet mogelijk voor huurders om naar de huurcommissie te stappen. Het stappen naar de huurcommissie door huurders gebeurt nog wel eens bij huurwoningen, waardoor de huuropbrengsten kunnen afnemen. Dit gebeurt voornamelijk in steden met een tekort aan woningen en hoge huurprijzen zoals Amsterdam. Een ander voordeel is dat u altijd te maken heeft met een ondernemer, voor wie het ook een zakelijke aangelegenheid is.

Grote verschillen per plaats

Een belangrijk aandachtspunt voor het investeren in een beleggingspand met kantoorruimte is de plaats. Zo hebben organisaties die een kantoorruimte huren in Amsterdam meer moeite met het vinden van de juiste kantoorruimte dan bijvoorbeeld organisaties die kantoorruimte zoeken in Eindhoven. Ook al is er een uitgebreid aanbod van kantoorruimte in Amsterdam, door de hoge huurprijzen en vele geïnteresseerden is het moeilijk voor organisaties om de kantoorruimte te vinden die aansluit bij hun bedrijf.

Hierdoor hebben organisaties die bijvoorbeeld kantoorruimte huren in Breda meer opties. In Breda is er minder concurrentie van andere potentiële huurders en liggen de huurprijzen lager. Hierdoor is het voor organisaties makkelijker om hun ideale kantoorruimte te vinden.

Huurcontracten 

Een ander belangrijk punt bij het investeren in een beleggingspand zijn de huurcontracten. Om de vraagprijs te bepalen van de kantoorruimte wordt er namelijk gekeken naar de huidige en toekomstige opbrengsten van de ruimte. Het is daarom belangrijk om eerst de huurstromen en huurcontracten te inventariseren om zo achter de huuropbrengsten te komen. Door het in kaart brengen van de huuropbrengsten is het mogelijk de juiste waarde bepalen van de investering.

De huurders van de kantoorruimte

Om zoveel mogelijk te weten over de continuïteit van de investering kunt u gemakkelijk een korte check doen met betrekking tot de huurders. De onderstaande vragen zijn bij deze check belangrijk:

●     Hoeveel huurders zijn er? Als er meerdere huurders in een kantoorgebouw zitten dan heeft het vertrek van een huurder minder effect.
●     Hoelang bestaat de organisatie? Organisaties die langer bestaan hebben minder kans op een faillissement dan starters.
●     In welke branches zijn de huurders actief? Als er organisaties uit diverse branches in het kantoor gevestigd zijn dan hebben de economische fluctuaties minder invloed.
●     Zijn de huurders in het kantoor gezond? Het is tegenwoordig erg makkelijk om erachter te komen hoe het met een bedrijf gaat. Na een kleine zoektocht op internet kunt u er dus al achter komen of de huurders van het kantoor gezond zijn. Dit is voornamelijk belangrijk om te weten wanneer één huurder een groot deel van het beleggingspand huurt. 

Wilt u ook graag investeren in een beleggingspand met kantoorruimte?

Beleggingspanden.nl heeft het meest uitgebreide aanbod van beleggingspanden door heel Nederland. Het is erg moeilijk om een zelf een geschikt beleggingspand te vinden door de toenemende schaarste op de kantorenmarkt. Beleggingspanden.nl is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van onroerend goed en zij helpen u graag verder!

Naar het overzicht