24-03-2023

Aan de slag met het opknappen van bedrijfsvastgoed

Aan de slag met het opknappen van bedrijfsvastgoed

Ondernemers willen zo goed mogelijk ontzorgd worden, het helpt ondernemers hun focus op de core business van de organisatie te behouden. Als verhuurder van bedrijfsvastgoed kun je hier slim op inspelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om bedrijfsvastgoed volledig gemeubileerd te huur aan te bieden aan ondernemers. Zo hoeven zij zelf niet meer te investeren in nieuw kantoormeubilair. Ook het leggen van een vloer en bijvoorbeeld het bevestigen van raamdecoratie draagt bij aan het ontzorgen van een afnemer. Bij het renoveren van bedrijfsvastgoed is het verstandig verder te kijken dan slechts naar het interieur ervan. Mogelijk is het raadzaam de elektra te vernieuwen met componenten van Vekto of een vergelijkbare aanbieder. Het helpt je de groepenkast voor te bereiden op een duurzame toekomst, waarbij je wellicht gebruik wilt gaan maken van zonnepanelen en een elektrische vorm van verwarming.

Verduurzamen bedrijfsvastgoed vergt aanpassing groepenkast

Zoals reeds werd aangehaald kan het bij een renovatie van bedrijfsvastgoed verstandig zijn rekening te houden met verduurzamende aanpassingen aan het pand in de toekomst. Het gebruik van zonnepanelen op het dak van bedrijfsvastgoed is populair. Vaak heeft een bedrijfspand een plat dak, wat het mogelijk maakt om zonnepanelen in precies de juiste hoek op het dak te monteren. Het rendement ervan zal hierdoor optimaal zijn. Naast zonnepanelen kan ook een kleine windmolen het overwegen waard zijn. Om de opgewekte groene energie op de juiste manier te kunnen verwerken, kan een aanpassing aan de groepenkast noodzakelijk zijn. Denk aan het plaatsen van een extra groep, om een overbelasting van andere groepen tegen te gaan. Laat je hierover adviseren door een elektrotechnicus.

Gebruik van grote verbruiker als een klimaatsysteem

Het aanpassen van een groepenkast kan daarnaast benodigd zijn, wanneer je bijvoorbeeld voor een nieuw klimaatsysteem binnen het bedrijfsvastgoed kiest. De luchttechniek binnen panden is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, om een verspreiding van virussen onder personeel of bezoekers tegen te gaan. Klimaatsystemen gebruiken relatief veel stroom, wat aanpassingen aan de groepenkast noodzakelijk maakt.

Investeringen die waarde bedrijfsvastgoed verhogen

Het verduurzamen van een bedrijfspand, het investeren in het interieur en bijvoorbeeld de luchttechniek maken het makkelijker het pand te verhuren. Daar komt bij dat ook de waarde van het vastgoed zelf stijgt bij de keuze voor deze investeringen. Voldoende reden om periodiek serieus naar dergelijke mogelijkheden te kijken. Wanneer heb jij je bedrijfsvastgoed voor het laatst van een renovatie voorzien?

Bron: Aan de slag met het opknappen van bedrijfsvastgoed


Naar het overzicht