15-02-2023

Je bedrijfspand inrichten doe je zo!

De tijd van saaie bedrijfspanden is voorbij. Je wilt immers een aangename sfeer neerzetten om in te werken. Hier hoort ook een inspirerende omgeving bij om tussen het werken door te kunnen ontspannen. Dus weg met de flipovers en saaie grijze bureaus en maak plaats voor planten en een fauteuil relax. Maar hoe richt je je bedrijfspand optimaal in? Hieronder lees je er meer over.

Een inspirerende werkruimte

Het grootste verschil tussen een woon- en werkruimte zit vooral in het feit dat een werkruimte een praktisch nut dient en een woonruimte vooral bedoeld is om te relaxen. Een praktische inrichting is in een kantoor natuurlijk essentieel, maar niet altijd leuk en gezellig. Gelukkig kun je dit goed met elkaar combineren om de perfecte inrichting voor je bedrijfspand te creëren. Daarom kan het een goed idee zijn om naast de praktische werkplekken ook plaats te maken voor informele ontspanningsruimtes. Je kan bijvoorbeeld de kantine een makeover geven door deze gezellig in te richten of een sfeervolle lounge te creëren met een hoekbank, koffietafel, tv meubel en werkende tv. Deze ruimtes zijn niet alleen geschikt voor ontspanning, maar zijn ook uitermate geschikt om gebruikt te worden als vergaderruimte.

 Eén van de makkelijkste manier om van jouw bedrijfspand een inspirerende ruimte te maken, is door te decoreren. Dit kunnen kleine dingen zijn als vazen, kussens of droogbloemen, maar je kan het ook rigoureuzer aanpakken. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een muurschildering of een kunstwand. Niet alleen geeft dit meer sfeer aan jouw bedrijfspand, het zorgt ook voor inspiratie en kan veel laten zien over het imago en de normen en waarden van jouw bedrijf.  

Verbeterde productiviteit door de juiste inrichting

Een andere goede manier om van jouw bedrijfspand een inspirerende werkomgeving te maken, is door planten toe te voegen. Het maakt hierbij niet uit of je voor een bos bloemen of een grote huisplant gaat. Planten zorgen namelijk voor een aangename werkomgeving. Ze zorgen voor een positieve gemoedstoestand en helpen je beter te concentreren. Een andere leuke bijkomstigheid is dat planten ervoor zorgen dat er tot 20% minder ziekteverzuim is. Als laatste zorgen planten voor een hogere luchtvochtigheid en een betere temperatuurverdeling. Heb je niet zulke groene vingers? Dan kunnen kunstplanten een goede oplossing zijn. Ook al zijn echte planten natuurlijk wel het beste. 

Dus wanneer je van je bedrijfspand een inspirerende omgeving wilt maken, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hierbij is het belangrijk om ook ruimtes te creëren waar er ontspannen kan worden naast het werken. Daarnaast is het toevoegen van decoratie en planten ook een goede manier om de productiviteit van jouw werknemers te verhogen.


Naar het overzicht