19-01-2023

Tips voor een goed beveiligingssysteem

In jouw bedrijfspand bevinden zich een hoop kostbare spullen. Denk aan geld, computers en daarnaast wil je ook dat niemand bij belangrijke informatie kan van jouw bedrijf. Al deze spullen wil je daarom goed beveiligen. Met een spy camera van Sitcon is dit erg gemakkelijk. Maar wat voor dingen kun je eigenlijk allemaal doen om jouw pand te beveiligen? Lees snel verder voor een aantal handige tips!

Beveiligingscamera

Eén van de beste manieren om jouw pand te beveiligen tegen inbraak is door het installeren van een beveiligingscamera. Beveiligingscamera's hebben verschillende voordelen. Als eerste kunnen ze potentiële inbrekers afschrikken. Bij het zien van camera’s weten inbrekers namelijk dat er een groter risico is dat ze worden gepakt. Hang ze buiten dus vooral in het zicht. Verder komt de camerabeveiliging goed van pas wanneer er onverhoopt toch wordt ingebroken. Doordat de camera alles opneemt, heb je beeldmateriaal waarmee je eventuele inbrekers kunt opsporen. De belangrijkste pijlers van camerabeveiliging zijn dan ook identificatie en verificatie. Als laatste heb je door een camerasysteem 24/7 zicht op jouw pand. Hierdoor weet je precies wat er zich binnen en eventueel rondom het pand afspeelt. Beveiligingscamera's zijn het meest efficiënt wanneer je er meerdere gebruikt. Je hebt op die manier namelijk een volledig beeld van wat er zich in en rondom afspeelt. Een mooi voorbeeld van een goed camerasysteem is de spy cam van Sitcon. Met deze undercover camera’s houd je in iedere ruimte ook nog een oogje in het zeil.

Extra maatregelen 

Om jouw pand en waardevolle spullen extra te beveiligen kun je jouw beveiligingssysteem ondersteunen. Er zijn een aantal gemakkelijke maatregelen die je kunt nemen om het voor inbrekers nog lastiger te maken om in te breken. Als eerste is het verstandig om (buiten)lampen aan te zetten. Inbrekers werken namelijk het liefst in het donker en zullen minder snel geneigd zijn om in te breken wanneer er lichten aanstaan. Verberg daarnaast al jouw waardevolle spullen. Zorg ervoor dat tablets, telefoons en andere belangrijke spullen altijd buiten het zicht zijn opgeborgen. Als laatste is het verstandig om alle hulpmiddelen goed op te bergen. Inbrekers zijn namelijk dol op klimmen en gebruiken graag jouw ladder of vuilcontainers als een opstapje. Zorg er dus voor dat deze goed staan opgeborgen. Al deze handelingen lijken misschien klein, maar ze maken een groot verschil. 

Je kan dus verschillende dingen doen om jouw pand te beveiligen. De beste manier om dit te doen is door een beveiligingscamera te installeren. Deze camera kun je ondersteunen door zelf extra maatregelen te nemen. Zo is het verstandig om jouw verlichting aan te laten staan, waardevolle spullen te verbergen en hulpmiddelen op te bergen.


Naar het overzicht