22-11-2022

Gebruik van raamdecoratie binnen bedrijfspanden

Om bedrijfsvastgoed sneller verhuurd te krijgen, loont het te investeren in de inrichting hiervan. Bied je een compleet gemeubileerde bedrijfsruimte aan, of kies je uitsluitend voor bijvoorbeeld het aanbrengen van raamdecoratie en vloeren? Combineer dit met een aantal geluidsabsorberende panelen aan wanden en het plafond. Niet alleen maakt dit de bedrijfsruimte minder gehorig voor een huurder; ook voorziet het de ruimte van kleur. Een huurder kan het pand vervolgens zelf verder aankleden. Het is niet eenvoudig om de juiste vloer en raamdecoratie te selecteren. Ga je bijvoorbeeld voor klassieke rolgordijnen, of laat je zonwering aan de buitenzijde van het raam installeren? In dat laatste geval kan het wenselijk zijn de raamdecoratie automatisch te laten bedienen op basis van de lichtinval in het pand. Het vergroot het comfort voor de mensen die hier straks werken.

Met raamdecoratie kleed je een kantoorruimte aan

Raamdecoratie geeft, afhankelijk van de keuze je hierin maakt, een huiselijke look aan een kantoorruimte. Het maakt het bedrijfspand gezelliger! Waar rolgordijnen voornamelijk efficiënt zijn in hun werking, geven plissés de ruimte een sfeervolle uitstraling. Het is tegenwoordig populair om verschillende soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. Men noemt dit ook wel layering. De Engelse term verwijst logischerwijs naar het werken met verschillende laagjes aan raamdecoratie. Heb jij hier al eens van gehoord, of dit zelf toegepast binnen je bedrijfsvastgoed? Niet alleen maakt de mix van soorten raamdecoratie de ruimte huiselijk; ook biedt het een huurder de mogelijkheid enigszins te spelen met de lichtinval in het pand. Er is voor werkenden niets vervelender dan de weerkaatsing van de zon op het beeldscherm.

Zorg voor eenheid in het kleurgebruik binnen het pand

Waar het in woningen interessant kan zijn om felle accentkleuren met elkaar te combineren, wil je dat een bedrijfspand voornamelijk rust uitstraalt. Dit betekent overigens niet, dat je geen accentkleuren terug kunt laten komen in de raamdecoratie of bijvoorbeeld geluidsabsorberende panelen aan de wand. Verstandig is het hierbij om losse accentkleuren te kiezen; vermijd het gebruik van sterk contrasterende kleuren. Dit zou de ruimte al snel erg druk maken, wat werkenden afleidt en het pand onnodig rommelig kan laten ogen. Zeker, wanneer de kleuren van het interieur van de huurder niet passen bij de kleur van de raamdecoratie of vloerbedekking. Een te lichte kleur raamdecoratie heeft als nadeel, dat het snel vuil wordt. Andersom maakt een donkere kleur de ruimte optisch kleiner. Voor welke kleur kies jij?


Naar het overzicht