18-11-2022

Waar moet je op letten als je een badkamer bouwt?

Het is tijd om de badkamer een nieuwe look te geven! Natuurlijk heb je dan ook nieuwe badmeubels nodig. Echter, voordat het inrichten kan beginnen, moet er eerst verbouwd worden. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan dit blog zodat je weet waar je op moet letten!

Ventilatie

Waarschijnlijk denk je bij jouw badkamer aan de badkuip of regendouche, maar eigenlijk is er iets wat veel belangrijker is, namelijk de ventilatie. De badkamer is een ruimte die vochtig wordt. Het is daarbij belangrijk dat het vocht ook weer afgevoerd wordt om te voorkomen dat er schimmel ontstaat. Dit vormt zich namelijk op vochtige en warme plekken. Schimmel kun je herkennen aan donkere plekken op de muren en het ruikt vaak ook niet zo fris in een ruimte waar schimmels zitten. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval een raam hebt in de badkamer, zodat de vochtige lucht uit huis gaat. Ook zijn badkamerventilatoren belangrijk. Neem bijvoorbeeld opbouwventilatoren. Het enigste wat je nodig hebt om ze te laten werken, is stroom en een opening naar buiten.  Deze zijn gemakkelijk te installeren, waardoor je geen specialist hoeft in te schakelen.

De vloer

Ten tweede is het belangrijk om te denken aan het type vloer dat je neemt. Tegels zijn erg populair voor de badkamer omdat ze er mooi uitzien, maar ze moeten ook praktisch zijn. Een gepolijste tegelvloer is daarom niet de beste keuze, omdat deze erg glad kan worden als er water op valt. Dit zal ongetwijfeld wel eens gaan gebeuren in de badkamer. Een antislip vloer is daarom verstandig. Ook is een PVC vloer een goede keuze. Deze vloer is waterbestendig en doordat het van kunststof gemaakt is, zijn de tegels niet te breken. Nu het de aankomende maanden weer kouder wordt, haal je veel comfort uit dit type vloer. De vloer zal namelijk lekker warm aanvoelen. En natuurlijk is het fijn als jouw buren geen last van je hebben als je door de badkamer loopt. Ook hier biedt de PVC vloer een goede oplossing, want het geluid uit de badkamer wordt gedempt. Een hele handige vloer dus!

Bij het verbouwen van de badkamer is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie. Ook moet jouw vloer niet glad zijn en tegen water kunnen. Wil je gelijk alles kopen wat je nodig hebt voor jouw badkamer? Neem dan een kijkje op sanitairwinkel.nl!


Naar het overzicht