18-11-2022

Waardevolle voorwerpen op je kantoor: beveilig je pand goed

In een kantoorpand heb je vaak veel waardevolle spullen staan. Denk hierbij aan computers, printers en andere apparatuur. Daarbij zijn er veel medewerkers die hier gedurende de dag rondlopen en wellicht enkele spullen achterlaten voor de volgende dag. Je moet daarom voor de juiste veiligheidsmaatregelen zorgen. Een pand beveiligen doe je in eerste instantie door gebruik te maken van sloten. Bij Deur-cilindersloten.nl kun je alle benodigdheden aanschaffen, zodat je jouw waardevolle voorwerpen op kantoor zo goed mogelijk beveiligt. Maar welke mogelijkheden heb je precies op het gebied van sloten en de beveiliging van jouw pand? En welke extra maatregelen kun je treffen als je het kantoor van meer veiligheid wilt voorzien? 

Het juiste slot uitzoeken 

Het beveiligen van je kantoorpand begint bij het toevoegen van goede sloten. Ieder slot is anders en kan jou weer op een geheel andere manier van veiligheid voorzien. Het is daarom belangrijk dat je een slot hebt dat volledig bij jouw deuren of ramen past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sloten voor op de ramen, welke vaak uit halve cilinders bestaan. Deze kun je aan de binnenkant plaatsen, waarna je met de sleutel het slot dichtdoet. Vanaf de buitenkant kun je deze niet met een sleutel openmaken, wat een extra veiligheidsmaatregel met zich meebrengt. Een mogelijkheid voor de deuren is een profielcilinder. Deze zijn aan beide kanten te openen met de sleutel, zodat je jezelf niet zomaar buiten kunt sluiten en daarbij ook meer veiligheid hebt in het pand. 

Aan de binnenkant beschermen

Bij een kantoorpand zijn er soms bepaalde secties waar niemand mag komen. Zeker in dit geval moet je ervoor zorgen dat alles goed beschermd blijft. Zo zijn er bijvoorbeeld delen waar klanten en zakenrelaties niet mogen komen, maar waar jij wel jouw waardevolle voorwerpen wilt plaatsen. Voor de deuren die naar deze delen van het pand leiden, kun je kiezen voor een knopcilinder. Aan de binnenkant heb je een knop, waarmee je de deuren kunt openen. De buitenkant is voorzien van een sleutelgat. Zo heb je extra bescherming en kunnen ongewenste gasten niet zomaar binnendringen. Tevens heb je een brandveilige oplossing, doordat de deuren sneller te openen zijn in geval van nood. Je voorkomt hiermee dat je jouw kantoorpand zo goed beveiligd hebt, dat er ook niemand meer uit kan. Ieder cilinderslot kan jou dus weer op een andere manier helpen. 


Naar het overzicht