10-12-2021

Voordelen van werken op kantoor

We zijn meer thuis gaan werken. Waar in eerste instantie vooral de voordelen van thuiswerken duidelijk waren, worden tegenwoordig ook de nadelen zichtbaar. Het kopen of huren van een aparte kantoorruimte biedt vele voordelen. Wij hebben een aantal voordelen van werken op kantoor voor je op een rij gezet.


Beter scheiden van werk en privé


De flexibiliteit van thuiswerken kan zowel gezien worden als een voordeel en nadeel. Wanneer je uit huis werkt, kun je zelf je tijd indelen. Hierdoor kunnen werk en privé teveel in elkaar overlopen en sta je nooit even helemaal 'uit'. Dit kan mentale klachten veroorzaken zoals stress en op termijn zelfs een burn-out. Door op kantoor te werken is het makkelijker om het onderscheid te maken tussen werktijd en tijd voor privézaken. Zo krijg je meer focus tijdens het werk en kun je beter ontspannen in je vrije tijd.


Kosten om af te trekken


Als ondernemer kun je de kosten die je maakt voor externe kantoorruimte aftrekken van de omzet. Hoe meer je investeert, hoe minder belasting je uiteindelijk hoeft te betalen. Het hebben van een eigen kantoor is een goede investering. Doordat je meer werk kunt verzetten dan thuis, verdien je meer en verdien je de kosten die je maakt voor het kantoor dus terug. Bij werken uit huis loop je tegen een aantal fiscale zaken aan. Als ondernemer met een thuiskantoor gelden er tal van regels voordat je de gemaakte kosten af mag trekken. Daarbij zijn er een aantal praktische bezwaren. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de inboedelverzekering en opstalverzekering aan te passen als er veel vanuit huis gewerkt wordt. Wil je het jezelf makkelijk maken? Zorg dan voor een externe bedrijfsruimte waar je de werkzaamheden uit kunt voeren.


Vergaderen en belangrijke zaken bespreken


Op kantoor is er vaak minimaal één vergaderruimte aanwezig waar je belangrijke zaken kunt bespreken. Als je dit via Skype of telefoon doet, verlopen de gesprekken doorgaans minder soepel. Het is namelijk niet eenvoudig om emoties te lezen op afstand. Vertraging in de verbinding zorgt helemaal voor moeizame communicatie. Op kantoor blijven mensen vaak nog even hangen na een vergadering, waardoor soms zaken verder besproken worden in een meer ontspannen sfeer. Daarbij komt het een stuk professioneler over om (potentiële) klanten uit te kunnen nodigen op kantoor in plaats van bijvoorbeeld een koffietentje.


Hogere productiviteit


Voor de meeste mensen komt werken op kantoor de productiviteit ten goede. Er is geen afleiding van huishoudelijke taken, je kunt werken vanaf een ergonomisch verantwoorde en opgeruimde werkplek en je wordt niet afgeleid door eventuele andere mensen in je huishouden. Op kantoor heb je een sterke focus en dit komt de productiviteit ten goede. Hier vind je eenvoudig een geschikte bedrijfsruimte.


Naar het overzicht