23-10-2020

Beleggen in een pand? Zo kun je het financieren!

Op het moment zijn de rentes ontzettend laag. Op deze manier zul je dus niet echt een rendement kunnen creëren. Dit is wel mogelijk door een beleggingspand te kopen. Mogelijk heb je hiervoor een vastgoedfinanciering nodig. Je nieuwe beleggingspand financieren is zodoende alsnog mogelijk, waarbij je gebruik kunt maken van onderstaande opties. 


Buy to let


Eén van de opties is de buy to let. Hier kun je gebruik van maken als je een financiering zoekt voor bestaand vastgoed dat als geheel of in delen verhuurd wordt. Bij deze mogelijkheid zal de financiering gedaan worden via reguliere financiers. Dit kan relatief snel, terwijl het proces ook eenvoudig is. Een buy to let financiering zal specifiek gebruikt worden voor het kopen van onroerend goed als investering. Eigen gebruik is dus niet het einddoel. Daarom wordt dit ook wel een verhuur- of investeringshypotheek genoemd. 

 

Business real estate loan


Daarnaast kun je ook gebruik maken van een optie genaamd business real estate loan. De rente is hierbij zeker betaalbaar, terwijl de aflossing relatief laag is. Als ondernemer kun je dit gebruiken, vooral als je zakelijk vastgoed voor eigen gebruik wilt financieren. Het is daarentegen niet bedoeld voor privé aankoop van vastgoed. Business real estate loan wordt ook wel bedrijfshypotheek genoemd en het wordt ingezet voor het financieren van zakelijk vastgoed dat je koopt voor eigen gebruik. Hiermee kun je onder meer een winkel, kantoorpand of bedrijfspand kopen.


Buy to sell


Ook buy to sell is een optie voor het financieren van een beleggingspand. Dit is de juiste manier van bekostigen als je een kortlopend krediet zoekt voor bijvoorbeeld het kopen en doorverkopen van vastgoed. Het heeft een looptijd van maximaal 2 jaar en kan dus eigenlijk alleen gebruikt worden als je het pand wilt doorverkopen. Hierdoor zullen met name vastgoedbeleggers en -handelaars gebruiken maken van de buy to sell financiering.


Bridge loan


Bovendien kun je kiezen voor een bridge loan, wat ook weer een korte termijn financiering is. Gemiddeld is de looptijd zes maanden tot drie jaar lang en wordt het gedekt door vastgoed als onderpand. Deze optie is perfect voor vastgoedprofessionals die een lening zoeken waarmee ze de ruimte krijgen om de portefeuille uit te breiden. Het wordt ook wel een overbruggingshypotheek genoemd en kan dus ook ingezet worden voor overbruggingen, net zoals voor transformaties. Het is bovendien een kortetermijnoplossing. 


Development loan


De laatste optie heeft de naam development loan gekregen. Dit wordt ingezet voor het realiseren van een projectontwikkeling. Je kunt het dus ook gebruiken voor het kopen van gronden en/of objecten. Na het project zul je het gebouw verkopen of verhuren. Hierdoor heeft de development loan een korte looptijd, dit is namelijk maximaal drie jaar. Het is dus de ideale lening voor projectontwikkelaars. Bij projectfinanciering, zoals development loan ook wel genoemd wordt, wordt gekeken naar de opbrengsten en risico’s van het project. 


Naar het overzicht