03-07-2020

Verhuur bedrijfsruimte als broedplaats voor zzp'ers

Er staat veel bedrijfsruimte leeg in Nederland. Verkopen of in zijn geheel verhuren is vaak de eerste gedachte die opkomt. Maar waarom zou je niet een levendige, gezellige broedplaats voor kleine zelfstandigen creëren? Bijna elk kantoorpand leent zich ervoor.

 
Zzp'ers en hun werkplek


Waar thuiswerken bij veel kantoormedewerkers een ideale oplossing is om niet in de file te hoeven staan, zijn er juist veel zelfstandigen die hun huis willen ontvluchten. Thuis is er te veel afleiding en verleiding om de touwtjes even te laten vieren. De zelfdiscipline loopt gevaar wanneer een zzp'er ervoor kiest om thuis z’n werk te doen. Deze zijn vaak op zoek naar een plek die niet vertrouwd is, en waar ze wellicht vakgenoten tegenkomen.
 


Creatieve geesten met internet als enige eis


Want vaak zijn het creatieve geesten die voor een zelfstandige carrière kiezen. Schrijvers, bloggers, vloggers, fotografen, IT'ers, ze zijn bezig om elk op hun eigen wijze een product te creëren dat in hun levensonderhoud voorziet. Daar is lef voor nodig, maar ook een ideale werkplek. Kantoorpanden kunnen prima dienst doen als schrijfplek, maar ook als fotostudio, opnameruimte of atelier. Meestal nemen deze mensen hun eigen spullen mee en is internet het enige dat ze nodig hebben.
 


Muzikanten


Je verhuuropties zijn uitermate flexibel wanneer je je kantoor- of bedrijfspand op een dergelijke manier inricht en verhuurt. Zowel op de korte als lange termijn kun je de verhuuragenda invullen. Muziek maken levert met de huidige technieken bijvoorbeeld geen geluidsoverlast meer op, dus kun je ruimtes verhuren aan complete bands! Ze hebben een koptelefoon op en pluggen hun gitaren, synthesizers en (elektronische) drumstellen in op een mengpaneel dat op een laptop aangesloten zit. De zang kan opgenomen worden in een zogenaamde booth: nul geluidsoverlast. En tussen optredens en oefensessies in hebben de muzikanten een ideale en veilige opslagplaats voor hun apparatuur. Dit is maar één voorbeeld van de vele mogelijkheden.
 


Inspirerende broedplaats mét barretje


Met de nodige marketing trekt je pand zo diverse zelfstandige ondernemers aan, die hun creativiteit als raakvlak hebben. Laat ze vooral met elkaar in contact komen door deze broedplaats van een barretje te voorzien. Deze kan eventueel bestierd worden door een zelfstandige cateraar, die ook weer huur betaalt. Zo komen alle huurders met elkaar in contact. De inspiratie zal over en weer gaan. Een schrijver kan het artwork van zijn nieuwe boek laten verzorgen door zijn 'buurman', artiesten ontmoeten hun fotograaf, beeldhouwers raken in gesprek met een blogger die over kunst schrijft. Het is dus niet alleen een handige manier om je bedrijfsruimte rendabel te maken in plaats van leegstaand, maar ook een toevoeging aan je stad of dorp.
 
 
 


Naar het overzicht