22-07-2019

Wat is een zakelijk onderhoudscontract en waarvoor zijn deze bedoeld?

Onder een zakelijk onderhoudscontract wordt een contract verstaan voor het onderhoud van het bedrijfspand. Hierbij kan gedacht worden aan ICT-onderhoud door een ICT-expert, onderhoud van leidingen en sanitair door een loodgieter, bijvoorbeeld een specialistische loodgieter uit een van de grote steden of een contract voor periodieke schoonmaak. Onderhoudscontracten zijn afspraken die vastgelegd worden in een speciaal contract. Hierin staat vermeld welke werkzaamheden door en extern bedrijf gedaan worden, voor welke termijn en tegen welke vergoeding.

pc-zakelijk.png

Jouw onderneming wordt volledig ontzorgd
Het aangaan van een onderhoudscontract met een lokaal schoonmaakbedrijf, loodgieter, ICT-bedrijf of elektricien heeft diverse voordelen voor ondernemingen. Het belangrijkste voordeel is dat je geen omkijken meer hebt naar onderhoud dat buiten jouw expertisegebied ligt. Zelf gaan prutsen aan waterleiding of stroomkabels, defecte laptops, haperende wifi of het zelf moeten schoonmaken behoren tot het verleden. Als werkgever wordt je op deze gebieden helemaal ontzorgd. Hierdoor kun je jouw focus richten op wat echt belangrijk is in de bedrijfsvoering, namelijk jouw corebusiness: goede producten en/of diensten aanbieden en daar geld aan verdienen.

Financieel aantrekkelijke contracten
Ondernemers die kiezen voor onderhoudscontracten met bijvoorbeeld een loodgieter, weten waar ze aan toe zijn voor een bepaald periodiek bedrag. Onderhoudscontracten zijn veelal financieel aantrekkelijk, omdat je bij een defect, reparatie of activiteit niet ineens met en torenhoge rekening wordt geconfronteerd. Wie een onderhoudscontract aangaat betaalt verspreid over een langere periode kleine bedragen en is op die manier verzekerd van een goede (reparatie)service, schoonmaakactiviteiten of benodigd periodiek onderhoud. Soms valt er bij het opstellen van een onderhoudscontract ook te onderhandelen; maar de meeste aanbieders hanteren vaste prijzen voor hun onderhoudsdiensten. Je weet hierdoor van tevoren exact waar je financieel aan toe bent en komt niet voor onverwachte hoge rekeningen te staan. Ideaal voor ondernemers die willen weten wat ze qua uitgaven en inkomsten kunnen verwachten.

Onderhoudscontracten kunnen precies op maat samengesteld worden
Een van de grootste pluspunten van het afsluiten van een onderhoudscontract is het gegeven dat je zelf jouw onderhoudscontract samenstelt. Dit kan precies op maat, volgens jouw specifieke wensen en eisen.

Apparaten, gebouwen, ICT en leidingen blijven in een goede staat
Uiteindelijk levert periodiek onderhoud op de langere termijn winst op, omdat goed onderhoud de levensduur van betreffende apparaten of materialen verlengt. Een ICT'er weet bijvoorbeeld wat er nodig is om computers goed te beschermen en zorgt voor de nodige updates, zodat laptops, computers en/of smartphones langer meegaan. Een loodgieter voert op zijn beurt preventief onderhoud uit aan het leidingwerk, waardoor het risico op lekkages, cv ketel onderhoud en/of schade aan leidingen aanzienlijk verkleind wordt. En goed onderhoud aan gebouwen door een schoonmaakdienst of en gebouwmanager is goed voor de waardevastheid van panden, kantoren en bedrijfsruimten.

Ga voor een goed imago
Ten slotte is een echt pluspunt van onderhoudscontracten het signaal dat je hiermee afgeeft: als ondernemer neem je de goede staat van jouw internet, watervoorziening, elektriciteit en een gezond gebouw uiterst serieus. Bij calamiteiten worden de problemen ook snel opgelost, zo merken werknemers en ook klanten. En dat is natuurlijk goed voor het imago van jouw onderneming. Zowel personeelsleden, bezoekers als (potentiële) klanten zien dat jouw bedrijf service en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dat positieve beeld heeft uiteraard uitstraling op de waardering voor jouw producten en diensten!

Kies ook voor een zakelijk contract
Ga daarom ook voor het gemak en de vele andere voordelen van een zakelijk onderhoudscontract. Het geld dat je in dit soort contracten investeert, betaalt zich al op korte termijn terug. Bezoek onze website en kies voor een betrouwbare loodgieter uit Amsterdam of een van de andere grote steden om het leidingwerk van jouw bedrijf op gezette tijden grondig te laten controleren. Zo voorkom je defecten als lekkages, opstoppingen of andere onnodige problemen.


Naar het overzicht