28-11-2018

Inschakelen van een incassobureau

Als ondernemer zijnde krijg je er vast wel eens een keer mee te maken, een klant die zijn of haar factuur te laat betaald. Nu kan dit best wel vervelend worden, vooral als je meerdere van dit soort klanten hebt. Je voelt je toch ook niet helemaal prettig als je ze weer moet contacteren of ze gelieve het geld over willen maken. Ook kan je na een tijdje toch het overzicht kwijtraken. Gelukkig is hier een oplossing voor, dit is om een incassobureau in te schakelen. Wat kunnen zij voor je doen en wat zijn de voordelen? Lees snel verder om daar achter te komen!

Zij staan de bedrijven te woord

De incassobureaus weten als de beste hoe zij nu eigenlijk een bedrijf te woord moeten staan als het aankomt om het navragen naar een reeds gestuurde factuur. Zelf zal je geen idee hebben hoe je dit eigenlijk moet doen, vaak zit je dan ook net even iets te emotioneel aan de telefoon. Het bureau heeft hier natuurlijk helemaal geen last van. Het is hun taak om het te doen, zij staan dan ook altijd weer de bedrijven vriendelijk te woord. Op deze manier behoud je altijd de relatie die je tot dusver had opgebouwd. Zou immers zonde zijn als deze verloren zou gaan na een enkel belletje!

Het bespaart aanzienlijk veel tijd

Voor de kleine ondernemingen in ons land is het niet per se nodig, maar voor de grote bedrijven is een incassobureau echt een onmisbare partij. Als je voor iedere factuur die te laat is alle bedrijven moet contacteren dan zal je hier veel te lang mee bezig zijn. Als ondernemer zijnde is de tijd als schaars, je hebt dan ook wel wat beters aan je hoofd. Schakel daarom gewoon eens een incassobureau boor hulp bij je incasso, zij kunnen ervoor zorgen dat je al deze overgebleven tijd in eigen zak steekt.

No cure no pay

De meeste incassobureaus zullen werken via een no cure no pay basis. Dit is natuurlijk optimaal, op deze manier weet je namelijk zeker dat je altijd weer op een professionele en goede manier geholpen zal worden. Zij hebben op deze manier ook even die extra stimulans om er alles aan te doen om je te helpen, anders krijgen zij nu eenmaal niet betaald. Vaak zijn de kosten die je betaalt wanneer je het lukt ook nog eens ontzettend laag, je hoeft dus eigenlijk niet bang te zijn voor een hoog misgelopen bedrag.

Een incassobureau is de partij die je zal helpen bij het verkrijgen van de nog niet ontvangen inkomsten. Op jaarbasis zal je zo aanzienlijk meer inkomsten krijgen, het zou nu eenmaal onzin zijn als je al die facturen maar laat lopen. De kosten die je betaalt aan het incassobureau zijn het meer dan waard, de voordelen zijn dan ook veel groter dn de nadelen. Een incassobureau, het bedrijf wat je altijd kan helpen bij wanbetalers!

Naar het overzicht