08-09-2022

Knap je pand op voor de verkoop

De verkoop van je pand kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je als bedrijf naar een groter pand verhuisd, omdat het huidige pand de groei van het bedrijf niet meer aankan. In het slechtste geval verkoop je het bedrijfspand omdat het bedrijf kampt met een faillissement. Wat de oorzaak ook is, je wilt uiteraard dat het pand binnen de kortste keren voor een mooi bedrag wordt verkocht. Om dit te realiseren en de kans te vergroten, is het verstandig om het pand voor de verkoop op te knappen. Dit zorgt er namelijk voor dat belangstellende kopers, het pand sneller zullen kopen. Maar waar moet je allemaal aan denken tijdens het opknappen van het bedrijfspand? Dit artikel geeft een handige tip lijst, waar je allemaal aan kunt denken. Op deze manier ben je het bedrijfspand zo kwijt!

Zorg dat het pand de juiste afwerking heeft

Ten eerste is het belangrijk dat het bedrijfspand de juiste afwerking heeft. Wat wordt er bedoeld met de juiste afwerking. Zorg ervoor dat het pand geen gaten heeft in de muur, plafond of vloer. Dit is gemakkelijk op te lossen met populieren multiplex. Multiplex is een zeer duurzaam en sterk materiaal wat voor niet al te veel geld aangeschaft kan worden. Zo kan multiplex gebruikt worden als dakconstructies, maar ook voor muurbedekking of zelfs als vloer. Multiplex is namelijk gemaakt van meerdere lagen hout, die kruislings met elkaar zijn vastgelijmd. Dit maakt multiplex een sterk en lichtgewicht materiaal, wat multi inzetbaar is. Op deze manier kan snel en gemakkelijk gehandeld worden, wanneer dit nodig is.

Laat het interieur in een goede staat achter

Wanneer er eventuele geïnteresseerden komen kijken, is het uiteraard belangrijk dat de afwerking er tip top uitziet. Daarnaast is het ook belangrijk dat het interieur in een goede staat verkeerd. Denk bijvoorbeeld aan het keukentje of de diverse bureaubladen. Wanneer dit niet het geval is, kan dit gemakkelijk opgelost worden middels een werkblad. Dit zijn losse bladen, die ingezet kunnen worden als bureaublad, aanrechtblad of kleine tafel. Wederom is dit een sterk en duurzaam materiaal wat ervoor zorgt dat het interieur in een goede staat zal verkeren. 

Kortom, door het bedrijfspand op te knappen en vooral te kijken naar de afwerking en het interieur, vergroot dit de kans dat het pand voor de juiste prijs verkocht zal worden. 


Naar het overzicht