Het Rode Hert

3958CA Amerongen (Utrechtse Heuvelrug, U) (1339x bekeken)

Omschrijving

Ruim tweehonderd jaar geleden werd dit Rijksmonument gebouwd. Destijds fungeerde Het Rode Hert als herberg, gelegen op het eind- en retourpunt van de paardentram tussen Zeist en Amerongen.
Begin vorige eeuw werd het oorspronkelijke pand aan de noordzijde royaal uitgebreid. En in 2002 / 2003 volgde onder architectuur een verbouwing / restauratie van het gehele gebouw, welke heeft geresulteerd in een statig huis met behoud van oorspronkelijke details en materialen.
De kavel van ruim 900 m2 bevindt zich op een A-locatie aan de rand van de oude dorpskern in Amerongen en biedt een wereld aan mogelijkheden.

LICHT, RUIMTE EN LUXE

Bij het betreden van het pad dat leidt naar de fraaie entree vallen direct het authentieke bovenlicht, alsook de kroonlijst en het mansardedak op.
Als u binnenstapt in de stijlvolle hal, wordt direct de toon gezet van wat u binnen kunt verwachten aan sfeer; robuust en stijlvol.
De hal maakt verbinding tussen een ruimte van 95 m2, met hoge ramen met roedeverdeling aan zowel de noord-, oost- als zuidzijde, welke voor zowel woon- als werkdoeleinden kan worden ingezet en twee ruimten aan de westzijde; charmant en vol allure door oude houten vloerdelen en zandstenen tegels.
Op de verdieping zijn vier kamers gerealiseerd, waarvan er één middels en-suite deuren verdeeld wordt in twee ruimten. Vanaf de royale zolder met authentieke spanten kijkt u uit op de magnifieke uiterwaarden van de Rijn.
Natuurlijk is er ook een kelder in dit monumentale pand. Een fraaie en koele ruimte, die te bereiken is vanuit de hal middels de oorspronkelijke stenen trap.

Buiten
De tuin van Het Rode Hert is gelegen op zowel het noorden, het oosten als het zuiden en wordt omgeven door een beukenhaag. Een deel van de oostzijde van de tuin biedt gelegenheid tot parkeren. Bijzonder prettig is dat dit huis te midden van het groen op de Utrechtse Heuvelrug op slechts 10 km afstand van de A12 ligt. Amerongen, door Anton Pieck ook wel bestempeld als het mooiste dorp van Nederland, is gelegen aan de oevers van de Neder-Rijn en in een gebied dat rijk is aan uitgestrekte bossen. Naast het kasteel en de kerk zijn er veel bezienswaardigheden, zoals een tabaksmuseum, gevestigd in een oude tabaksschuur. In en rond het dorp staan nog veel van deze typische schuren waar men vroeger de tabak liet drogen. Amerongen is rijk aan kunstenaars, ondernemers en creatieve geesten; er zijn veel ateliers en galeries. Schoonheid en bereikbaarheid vormen zonder twijfel de aantrekkingskracht van Amerongen.

Kenmerken

Aanvaarding In overleg
Soort woonhuis Vrijstaand
Bouwvorm Bestaande bouw
Bouwjaar 18e eeuw
Staat van onderhoud Zeer goed
Tuinligging Oost, zuid en noord
Parkeerruimte Plek voor 7 auto's
Ligging Aan de oostelijke rand van de oude dorpskern in Amerongen
Bereikbaarheid Amerongen is gesitueerd op de Utrechtse Heuvelrug op een afstand van 10 km van de A12. Steden als Utrecht (32 km) en Arnhem (43 km) zijn goed bereikbaar.

Energie

Voorlopig energielabel N.v.t
Isolatie Dakisolatie
Alle verdiepingsvloeren zijn voorzien van een akoestisch en brandwerend Fermacell systeem
Verwarming CV-ketel

Maatvoering
Gebruiksoppervlakte wonen 443 m2

Gebruiksoppervlakte overige
inpandige ruimte 50 m2

Gebruiksoppervlakte
gebouw gebonden buitenruimte 0 m2

Inhoud 1.700m3
Perceeloppervlakte 900 m2
Aantal kamers 8
Aantal badkamers -
Aantal verdiepingen 4

Bijzonderheden Rijksmonument
Kadastrale aanduiding AMERONGEN D 5581

Unique buying reasons (UBR)
Topobject op zichtlocatie op Utrechtse Heuvelrug
Representatief
Combinatie wonen / werken
Goede bereikbaarheid

Globale gegevens

Parterre Entree, hal, 2 toiletten, woonkamer / werkruimte, opkamer / keuken, eetkamer / ontvangstruimte, toegang tot kelder
Kelder Hoofdkelder, gewelfkelder
Eerste verdieping Overloop, kamer-en-suite, slaapkamer, 2 royale slaapkamers, toegang tot zolder
Tweede verdieping Loftzolder

Indeling

Parterre

Entree en hal
De monumentale entree van dit statige pand zet direct de toon. Hoog, stijlvol door de betegelde vloer en uitnodigend. Aan het einde van de hal bevinden zich twee van elkaar gescheiden toiletten. Vanuit de hal bereikt men middels een stenen trap de kelder.
Vloer: oude zandstenen tegels
Wanden: pleisterwerk
Plafond: houten balken en houten delen.

Woonkamer / werkruimte
Vanuit de hal vindt u aan de voorzijde een kamer met een oppervlakte van 95 m2. Door voor een deel gescheiden te zijn door de oorspronkelijke buitenmuur (nu binnenmuur), zorgt deze ruimte ondanks zijn afmetingen voor een intieme sfeer. Deze sfeer wordt verhoogd door de raampartijen aan noord-, oost- en zuidzijde. Vanuit de woonkamer / werkruimte betreedt u middels een deur de tuin aan de oostzijde.
Vloer: naar eigen idee te realiseren (ondervloer gevlinderd beton)
Wanden: pleisterwerk
Plafond: houten balken en houten delen

Eetkamer / ontvangstruimte
Aan de linkerzijde van de hal vindt u aan de voorzijde een kamer welke uitstekend kan fungeren als eetkamer of ontvangstruimte. Deze ruimte heeft eveneens een intieme sfeer met een oppervlakte van 23 m2 en met hoge raampartijen op het zuiden.
Vloer: houten vloerdelen
Wanden: pleisterwerk
Plafond: houten balken en houten delen

Opkamer / keuken
Aan het einde van de hal links bevindt zich deze hoger gelegen ruimte, welke voorheen in gebruik is geweest als opkamer en als keuken. Vanuit deze opkamer kijkt u uit op het gazon aan de noordzijde van het huis en bereikt u middels een deur een charmant pad, afgezet door een beukenhaag. Via dit pad is het gazon aan de noordzijde te bereiken.
Vloer: oude zandstenen tegels
Wanden: pleisterwerk
Plafond: houten balken en houten delen

Toiletten
Aan het einde van de hal aan de rechterzijde bevinden zich twee van elkaar gescheiden toiletten met wandcloset en fontein.
Vloer: Belgisch hardsteen
Wanden: tegels en pleisterwerk
Plafond: houten balken en houten delen

Kelder
De kelder wordt bereikt vanuit de hal middels een stenen trap. De hoofdkelder beslaat een oppervlakte van ca. 25 m2 en heeft een stahoogte van ca. 1,90 m. Vanuit de hoofdkelder is de gewelfkelder bereikbaar.


Verdieping

Kamers gevel zuidzijde
Aan de voorzijde van het pand bevinden zich een (slaap)kamer en twee (slaap)kamers die middels en-suite deuren van elkaar gescheiden zijn. De enkele kamer heeft een oppervlakte van 23 m2. Van de twee en-suite kamers is er één met een oppervlak van ca. 30 m2 en één met een oppervlak van ca. 20 m2.
Vloer: lamelstroken parket
Wanden: pleisterwerk
Plafond: houten balken en houten delen

Kamers achterzijde
Aan de achterzijde van het pand bevinden zich respectievelijk een kamer van 41 m2 welke vanaf de overloop te bereiken is en de tweede kamer kent een oppervlakte van 53 m2. Deze tweede kamer wordt bereikt vanuit de eerst genoemde kamer.

Zolder

De loftzolder is een royale open ruimte van 87 m2 met originele houten kapconstructie en veel lichtinval door de 6 dakramen. Aan een zijde zijn 2 ruimten gerealiseerd die dienen als technische ruimten. Respectievelijk als serverruimte en ketelruimte. Tevens is aansluiting voor water (keuken, badkamer) aanwezig op zolder.

Maatvoering is indicatief.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Voorbehoud gunning eigenaar.
Kenmerken
Soort:
Bedrijfspand, Beleggingspand, Horecapand, Kantoorruimte, Showroom, Bedrijfsruimte, Overige
Ligging:
Aan doorgaande weg
Adres:
Burgemeester Van Den Boschstraat 1
Postcode:
3958CA
Huur/koop:
Te koop
Prijs:
1.050.000
Bouwjaar:
1800

Soort:
Beleggingspand
Plaats:
Amerongen
Prijs:
€ 1.050.000
Meer informatie via
Guntenaarwonen
0343-513505


Delen:  


Bedrijfspanden in de regio